Cap compas

ISSN 2559-1053

Revista nr. 4(8), Pagina 19

Cod: 8-18-109


Evenimente

Moș Crăciun a venit la copiii navigatorilor

Mirela Sorina Pascal, Jurnalist, ReplicaOnLine

Like
Unlike
+697


Ultimele zile ale 2018 au adus la Sindicatul Liber al Navigatorilor din Flota Maritimă Comercială bilanțuri și festivități asezonate cu vizita lui Moș Crăciun pentru copiii navigatorilor înscriși în sindicat. Cu această ocazie, membrii Comitetului Executiv SLN au ținut să precizeze că anul 2018 a fost un an bogat, cu realizări. „Anul 2018 a fost un an important pentru SLN, un an plin de activitate. Am negociat contractul individual de muncă, au fost creșteri de 1,2 % pentru salariile navigatorilor, membri de sindicat. Am încheiat un memorandum cu cea mai mare organizație a navigatorilor din Europa, am preluat cazul a peste 30 navigatori pentru care am recuperat peste 400.000 dolari”. Pe plan legislatic, „am avut mai multe intervenții legislative privind, de exemplu, nemodificarea ordinului ministrului privind certificatul medical al navigatorilor. Am reluat inițiativa legislativă privind reînnoirea carnetului de marinar la cinci ani”, au completat liderii SLN. Mai mult, aceștia au ținut să precize faptul că participă la un proiect european privind reorganizarea învățământului de marină din Europa. „Suntem alături de UMC și organizații de prestigiu europene. Sperăm ca acest proiect să aducă ce trebuie învățământului românesc, pentru a avea ofițeri mai bine pregătiți, să preia ștafeta celor care vor ieși din acest sector de activitate”.

„Cred că este sfârșitul unui an bogat în activitate, care, prin muncă, ne-a adus destul de multe satisfacții. Avem și lucruri care nu s-au realizat. Nu am reușit să implementăm legislația privind Convenția muncii, MLC 2006 - condițiile de muncă și de viață. Nu ține de sindicat, dar am făcut tot ce e posibil. Sunt în curs de aprobare, dar oamenii din administrație se mișcă greu”, au conchis aceștia.

Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, conform tradiției din ultimii 29 de ani, Moș Crăciun a venit încărcat de cadouri pentru copiii navigatorilor, membri ai Sindicatului Liber al Navigatorilor din Flota Maritimă Comercială (SLN). Aceștia au participat sâmbătă, 22 decembrie, la serbarea organizată de SLN. Au putut viziona un număr impresionant de magie, au ascultat colinde și, în final, s-au putut bucura de darurile primite.


<strong>Mirela Sorina Pascal,</strong> Jurnalist, ReplicaOnLine

Mirela Sorina Pascal, Jurnalist, ReplicaOnLine

Like
Unlike
+697