Cap compas

ISSN 2559-1053

Revista nr. 1(1), Pagina 8

Cod: 1-2-4


ETF

Săptămâna europeană a transportului maritim

Aurel Stoica, Secretar general SLN

Like
Unlike
+776

Globalizarea transportului maritim și utilizarea echipajelor multinaționale, împreună cu proliferarea pavilioanelor de conveniență, face dificilă punerea în aplicare în mod eficient a regulamentelor existente în acest sector. Navigatorii sunt excluși de la o mare parte din legislația socială a UE. ETF face presiuni pentru asigurarea unui cadru mult mai larg al regulamentelor UE, acestea asigurând concurența spre cele mai înalte standarde posibile în materie de siguranță, ecologic și social, într-un mediu concurențial echitabil pentru toți participanții la transportul de mărfuri pe mare între porturile UE.

Prima săptămână europeană a transportului maritim, a avut loc pe parcursul săptămânii 2 - 6 martie 2015 și prezentat o lungă listă de evenimente - cheie specifice industriei fiind un succes la vremea respectivă.

A doua a avut loc la Bruxelles, de luni, 27 februarie până vineri, 3 martie 2017 și, așa cum a promis, a avut un succes și mai mare.

Săptămâna Transportului Maritim European își dorește să devină o platformă utilă pentru întâlnirea factorilor de decizie din principalele instituții ale UE cu armatorii europeni și alte structuri interesate din cadrul sectorului transporturilor maritime.

Accentul este pus pe transportul maritim, sub toate aspectele sale.

Evenimentul la nivel înalt s-a axat pe o conferință majoră pentru discutarea problemelor-cheie cu care se confruntă în prezent transportul maritim european și global, precum și pe o cină de gală, ambele având loc miercuri, 1 martie 2017.

Acesta a reunit principalii jucători din industria navală, cu scopul principal de a promova punctele forte și importanța transportului maritim european la nivel mondial pentru legislatorii de la Bruxelles, cum ar fi Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul de Miniștri.

Evenimentul reprezintă o ocazie unică de a întâlni șefii companiilor de top din transportul maritim european.

Săptămâna europeană a transportului este o idee a asociațiilor armatorilor comunitari (ECSA) și este condusă de un grup de coordonare format din principalele organizații maritime europene, precum și Comisia Europeană și Shipping Innovation.

Organizatiile implicate în grupul de coordonare includ:

ECSA; Cruise Lines International Association (CLIA) Europe; European Community Association of Ship Brokers and Agents (ECASBA); Interferry; The European Dredging Association (EuDA); The World Shipping Council (WSC); The European Transport Workers’ Federation (ETF); The European Tugowners’ Association (ETA); și The European Maritime Pilots Association (EMPA).


<strong>Aurel Stoica,</strong> Secretar general SLN

Aurel Stoica, Secretar general SLN

Like
Unlike
+776