Cap compas

ISSN 2559-1053

Revista nr. 4(8), Pagina 14

Cod: 8-3-105


ITF Seafarers

Lucrătorii din transporturi își construiesc puterea

Aurel Stoica, Secretar general SLN

Like
Unlike
+1035

„Federația Internațională a Lucrătorilor din Transporturi (ITF) a fost înființată în 1896 pentru a crea solidaritate fără frontiere între lucrătorii din transporturi din întreaga lume. Aceasta are afiliate 670 de sindicate din 140 de țări, reprezentând 19,7 milioane de muncitori. Prin campanii inovatoare, ITF urmărește să influențeze situația globală și regional, să promoveze respectul pentru sindicate și drepturile omului în întreaga lume.” - Ion Tița - Călin.Congresul este evenimentul decizional al ITF, la care sindicatele sale afiliate decid viitorul federației pentru următorii cinci ani. Cu această ocazie, sunt aleși comitetul executiv al ITF, președintele, vicepreședinții și secretarul general.

Congresul al 44-lea al Federației Internaționale a Muncitorilor din Transporturi (ITF) a avut loc în Singapore, în perioada 14-20 octombrie 2018. În istoria sa de 122 de ani, aceasta a fost prima dată când congresul ITF a avut loc în Asia de Sud-Est.
La reuniune au fost prezenți peste 2500 de delegați, reprezentând peste 600 de sindicate din transporturi.

Sindicatul Liber al Navigatorilor din Flota Maritimă Comercială a fost reprezentat în secțiunile „Navigatori ITF”, „Coordonatori ITF”, „ITF Europa (ETF)”, „Comitetul femeilor din ITF”.
Oaspete de onoare la ceremonia de deschidere a fost secretarul general al Congresului Național al Tineretului (NTUC) din Singapore și ministru în Oficiul Primului Ministru, Ng Chee Meng.

Congresul și-a propus să facă auzită vocea lucrătorilor din transporturi și să întărească puterea transportatorilor prin stabilirea unei agende pentru industria transporturilor, pe următorii cinci ani. S-a discutat, de asemenea, despre modul în care digitizarea determină transformarea transportului global.

Reales, Secretarul general al ITF, Stephen Cotton, a declarat printre altele: „Acest Congres urmărește creșterea forței lucrătorilor din transporturi prin campanii inovatoare, prin sporirea gradului de sindicalizare și prin influențarea politicului. Prin unirea eforturilor noastre, putem fi siguri că, în viitor, munca le va asigura bune oportunități tuturor lucrătorilor din transporturi.”

La rândul său, Maria Liew, președinte al ITF Singapore, a declarat: „Nu este o coincidență faptul că acest Congres are loc în Singapore, deoarece se concentrează asupra viitorului muncii în transporturi. Noi am demonstrat, aici, că prin construirea de parteneriate între societate și economie putem crea locuri de muncă decente și durabile acum și pentru viitor”.


<strong>Aurel Stoica,</strong> Secretar general SLN

Aurel Stoica, Secretar general SLN

Like
Unlike
+1035