Cap compas

ISSN 2559-1053

Revista nr. 1(1), Pagina 6

Cod: 1-5-2


ITF Seafarers' Trust

Cele mai bune servicii pentru navigatori

Kimberly Karlshoej, Șef departament ITF Seafarers' Trust

Like
Unlike
+936

Deși a fost aproape de a urma o altă carieră, pregătindu-se ca asistentă medicală și, apoi, ca psiholog, nu a reușit să scape de ideea bunăstării marinarilor. Astfel, în 2002, ea a co-fondat Fundația TK, un trust caritabil numit după tatăl ei. În timp ce susține permanent că realizările nu sunt „niciodată produsele unei singure persoane, ci apar ca urmare a colaborărilor dintre mai mulți”, este mândră de succesele obținute cu sprijinul fundației. Acestea includ înființarea Seafarers Emergency Fund (Fondul de Urgență al Navigatorilor), alegerea sa în consiliul de conducere al World Maritime University și faptul că este unul dintre fondatorii Maritime Piracy Humanitarian Response Programme (programul de răspuns umanitar împotriva pirateriei maritime).

În 2012, Kimberly a decis să își deschidă noi orizonturi. Astfel, a lăsat Danemarca pentru Anglia. Ea a vrut totuși să rămână în lumea mării „pentru că simt că am o datorie pentru navigatori", probabil datorită legăturilor din familie, și a fost încântata atunci când a apărut oportunitatea Seafarers' Trust.

Un coleg o descria pe Kimberly ca fiind un „vulcan de idei" referindu-se și la ambiția ei de a modifica metodele de acțiune ale Trustului astfel încât acesta să poată conduce la rezultate măsurabile asupra bunăstării navigatorilor. Ea susține că „stare de bine” este o denumire mai corectă decât „bunăstare”, că navigatorii au un rol activ în propria lor bunăstare, mai degrabă decât a fi beneficiarii unei „bunăstări impuse”.

Ascultarea modului în care doriți să se îmbunătățească bunăstarea dumneavoastră și construirea unor relații mai bune cu dumneavoastră se află în centrul a ceea ce Kimberly vrea să facă în mod diferit. Ea vrea să știți ce este Seafarers' Trust și planurile de comunicare directă prin intermediul social media, precum și o cooperare mai strânsă cu companiile afiliate ITF.

Pentru a realiza acest lucru, Seafarers' Trust participă la cercetări asupra punctelor de vedere ale navigatorilor și întreprinde o rebranduire pentru a face Trustul și site-ul său mai accesibile dumneavoastră dar și pentru a dezvolta o promovare superioară a aplicațiilor pentru navigatori.

În prima lună de activitate în cadrul Trustului, Kimberly împreună cu inspectorul ITF Tommy Molloy a efectuat o serie de întâlniri cu navigatorii în cadrul unei zile la Liverpool. „Vizita împreună cu Tommy mi-a permis obținerea de informații prețioase și a fost minunat să fiu din nou în contact cu navigatorii. Am fost extrem de mulțumită când un membru al unui echipaj rus de pe o navă m-a întrebat despre cel mai apropiat centru al navigatorilor și am fost în stare să-i arăt aplicația noastră și cum poate să o folosească pentru a-i contacta și a aranja o plimbare acolo.”

Ea a fost îngrozită când cineva a comparat Trustul cu un „ATM într-o remiză”, fapt care a făcut-o să se decidă că această percepție trebuie schimbată. În mod practic, acest lucru înseamnă că Trustul va continua proiectele sale actuale, dar agenda sa se va dezvolta. Aceasta se va realiza prin dezvoltarea propriilor propuneri de proiecte pe termen lung și scoaterea lor la licitație, cu termene și condiții clare care acordă prioritate monitorizării și evaluării.

„Această abordare este nouă în lumea finanțării maritime dar este o practică de lungă durată în lumea carității”, explică Kimberly. „Este vorba despre profesionalizarea Trustului pentru a-și dovedi utilitatea. Vom lucra îndeaproape cu organizațiile pentru a-și dezvolta capacitatea de a licita și livra proiecte.”

Un exemplu de proiect ar fi fondul pentru operarea centrelor mobile ale navigatorilor care asigură servicii pentru cei care nu pot părăsi nava.

Ea își dorește, de asemenea, ca Trustul să coopereze cu companiile afiliate ITF pentru a-și consolida capacitatea și influența asupra modului în care statele îndeplinesc cerințele MLC de bunăstare portuară.

„Sunt pasionată de starea de bine navigatorilor și foarte încântată de influența pe care Trustul o poate avea în bine. Cea mai mare provocare este convingerea tuturor să lucreze împreună pentru același scop și voi încuraja în mod constant pe toată lumea din industria maritimă să depună eforturi pentru asigurarea unor servicii mai bune pentru navigatori. Suntem norocoși să lucrăm cu sindicatele și organizații ca Mission to Seafarers, Sailors Society, Stella Maris - dintre care unele au deja câteva sute de ani și au realizat multe lucruri bune, dar există întotdeauna loc pentru a îmbunătăți și aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu ei pe atingerea unei viziuni comune.”

Viziunea ei pentru bunăstarea navigatorilor? „Navigatori sănătoși, fericiți, cu muncă decentă - lucru care oferă securitate, libertate, echitate și demnitate.”

Oriunde merge, Kimberly caută conversații cu navigatorii. Așa că, data viitoare când ești pe un aeroport, într-un port sau la un eveniment social și o femeie începe discuția cu tine despre viața pe mare, ar putea fi chiar directorul Seafarers' Trust.


<strong>Kimberly Karlshoej,</strong> Șef departament ITF Seafarers' Trust

Kimberly Karlshoej, Șef departament ITF Seafarers' Trust

Like
Unlike
+936