Cap compas

ISSN 2559-1053

Revista nr. 2(2), Pagina 21

Cod: 2-1-28


SLN

Cardul SLN, o poartă spre lume

Gabriela Dan, Redactor

Like
Unlike
+772

Încă de la începutul anilor '90, adică de la înființare, apartenența navigatorilor la SLN era atestată prin Carnetul de membru. Acesta se elibera după completarea și aprobarea cererii de aderare și plata cotizației.

Odată cu adoptarea Politicii ITF – Mexico City Policy – Congresul ITF 2010 din Mexico City, o serie de obligații au fost transmise prin adoptare, către toate organizațiile afiliate. Printre altele, în cadrul documentului amintit, capitolul privitor la taxele de membru și obligațiile sindicale, se menționează necesitatea emiterii unui card de membru, într-o formă adecvată.

Prin urmare, din 2014, SLN a început eliberarea noilor carduri către toți navigatorii cotizanți (cu plata la sediu sau pe contract). Astfel, vechile carnete de membru au fost înlocuite cu noile carduri.

Cardul de mebru SLN/ITF este, într-adevăr, o recunoaștere a apartenenței dumneavoastră la organizația membră ITF, dar este de facto și o recunoaștere a apartenenței la structura internațională.

Prin natura meseriei, navigatorii circulă pe tot globul, ajungând destul de rar acasă, la sediul Sindicatului. Problemele apar de regulă în zone îndepărtate, dar SLN poate interveni pentru membrii săi prin infrastructura creată de ITF. În caz de dificultate, se apelează și la inspectorul zonal ITF arătând cardul de sindicat și nu va fi nici-o problemă! Cardul SLN nu este doar o dovadă a plății cotizației ci este, practic, o „asigurare” pe care navigatorii o pot folosi oricând apar probleme, oriunde în lume, acolo unde există reprezentare ITF.

În baza cardului, membrii SLN pot beneficia, pentru rezolvarea problemei, de

• consiliere gratuită;

• asistență juridică gratuită în legătură cu problemele contractului de muncă;

• asistență materială;

• ajutoare medicale.

Odată cu cardul de membru, primiți și informatiile cu datele de contact ale SLN plus o broșură cu serviciile ITF din toată lumea, pentru a putea contacta cât mai simplu un reprezentant ITF din zona în care vă aflați. Dacă nu o aveți, intrați pe adresa web: http://www.itfseafarers.org/

Aici găsiți toate informațiile necesare. În ultimă instanță, sunați la numărul de telefon +44 20 7940 9287 (pentru urgențe) menționând că sunteți membru ITF și vă autentificați si cu codul dumneavoastră de pe cardul SLN.

FOARTE IMPORTANT! ÎN VIITORUL APROPIAT, DOAR MEMBRII ITF (SLN) VOR BENEFICIA DE SPRIJINUL ORGANIZAȚIEI!

Dar ce informații conține cardul dumneavoastră?

În primul rând datele dumneavoastră de identificare. Pe lângă acestea, mai include și codul de identificare a companiei companiei pentru care lucrați, codul dumneavoastră din baza de date SLN, datele de contact ale organizației.

În concluzie, cardul nu este doar o dovadă a calității de membru SLN/ITF ci este cheia unei porți către structurile internaționale, pentru a avea acces la asistență din partea tuturor organizațiilor afiliate ITF și a inspectorilor ITF din orice port în care nava face escală, în orice situație în care simțiți că ceva nu e în regulă și aveți nevoie de asistență.

Cardul SLN/ITF nu este transmisibil.

Sunteti membru SLN si nu ati intrat in posesia cardului ? Încă nu aveți un astfel de card? Faceți o vizită la sediul SLN și îl obțineți pe loc *).

* valabil pentru membrii SLN


<strong>Gabriela Dan,</strong> Redactor

Gabriela Dan, Redactor

Like
Unlike
+772